Concept

Hai la okfea!

CIRCUMSTANTELE SI NEVOILE CARE AU DUS LA INFIINTAREA BRANDULUI

„Conceptul Okfea și-a prins rădăcinile încă din 2007, în cadrul primelor evenimente la care am participat cu un coffee & juice bar mobil. Chiar dacă nu aveam definită și înregistrată inca o marcă și o siglă, încă de acum 17 ani încântăm clienții cu okfea buna servita in pahar de carton alaturi de sandvișuri bune, făcute in-house de noi, croissante cu unt sau ciocolata, fresh-uri și smoothie-uri delicioase. De fapt, suntem printre primii și puținii care preparau un adevarat cappuccino sau latte la pachet, in pahar de carton, în afara unei cafenele cu servire la masă, așa cum era trendul atunci sau a aparatelor de vending, când meseria de barista nu exista încă în România, iar barmanul era cel care prepara cafeaua. Mulți dintre clienții noștri, de la evenimentele la care participam, ne intrebau unde ne gasesc in restul timpului si afland ca suntem doar mobili, ne-au sugerat să facem din asta o afacere permanentă, pentru că și-ar dori să guste mai des cafeaua, sandvișurile noastre bune, cappuccino-ul cremos sau freshul sănătos si delicios.

Călătorind prin Italia odată cu afaceri din domenii conexe, am prins drag de micile colțuri cu cafea în care italianul își petrece diminețile și revine mereu după pauza de prânz și odihnă. Trebuie să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului: să recunoaștem cu toții că italianul este expert în arta cafelei și să învățăm de la el despre cum se bea cafeaua, cum se prepară, ce tip de cafea se potrivește fiecărui moment al zilei. De aceea am creat, un blend special, de cafea proaspat prajita, cu care ne mandrim si care va incanta in oricare locatie a noastra. Un cunoscător va aprecia mereu o cafea proaspat prăjită corect și bine preparată. Cât despre cei mai puțin cunoscători, considerăm că trebuie să punem bazele cultului consumului cafelei bune, corect preparate si la indemana oricui, apoi să trecem la specialitate și la alte modalități de preparare.

Clientul nostru trebuie sa bea o cafea, sa savureze un sandvis bun sau un healthy snack, un suc natural de portocale, la un pret corect, pe care sa si-l permita zilnic, dar nefacand rabat la calitate, permitandu-i si creandu-i premisele revenirii zilnice in locatiile noastre si de ce nu, poate chiar si de mai mult ori pe zi, aducandu-si si prietenii, colegii sau cunoscutii sa se bucure de produsele noastre.”

David Ioanitescu – Antreprenor si co-fondator

VIZIUNE

Pe lângă cea mai bună cafea, vei găsi la noi și alte produse care să-ți încânte papilele gustative. De la croissante proaspăt scoase din cuptor, la clasicul fresh de portocale stors pe loc prin presare la rece, dar și la cele mai bune smoothie-uri, pe baza de fructe sau … cafea! Te așteptăm să încerci propunerile noastre inedite, în loc de mic dejun, de coffee smoothies! Sau daca te preocupă sănătatea, vino să alegi un supersmoothie pentru imunitate! Dar vedeta sucurilor noastre va fi mereu… freshul de rodie! Simplu sau în combinație cu alte fructe, freshul de rodie conţine de 3 ori mai multi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde.
Frecvent, în meniul nostru adăugăm și alte produse complementare cafelei. Încercăm să mergem pe ideea de cât mai natural și cât mai local, de exemplu un salam de biscuiți tradițional pur românesc, biscuiței de casă,  sau limonade naturale, vegane, fara gluten și fără conservanți, prăjiturele 100% naturale, tarte făcute în casă. Siropurile pe care noi le folosim sunt si ele din ingrediente naturale, astfel ca oferim clientilor nostrii un Caramel latte, un Irish Cappuccino, natural sau multe alte variante de specialitati sanatoase.

În general suntem deschiși recomandărilor clienților noștri și încercăm să le satisfacem nevoile și dorințele prin diversificarea meniului, dar alegând mereu varianta cât mai naturală și calitativă a produselor. Punctul de pornire este sprijinirea altor antreprenori români, în calitate de furnizori pentru celelalte produse din meniu, atâta timp cât ei înțeleg acest aspect și își doresc o colaborare lungă și constantă cu noi. Unul dintre multele exemple este acela al saratelelor cu mac sau chimen, produse artizanal, mentinand prepaparea in mod traditional.

Insistăm să recomandam fiecarui client în parte despre cum își poate îmbunătăți zilnic sănătatea, facand alegerea corecta a produselor sau a modalitatilor de preparare.

SCOP

Fondatorii Okfea, David Ioanitescu si Andreea Radu și-au propus să se diferențieze pe piata de profil prin produse de calitate premium, de la principalul actor – cafeaua – până la produsele adiacente. Încercăm ca în cafenelele noastre să primeze naturalul și calitatea fara compromis. Nu căutăm să ne încadrăm în anumite prețuri, făcând rabat de la calitate doar de dragul unui preț fix.

Scop final – OKFEA pentru toata lumea –